torsdag, april 26, 2018

ILTM - International Luxury Travel Market


Härom dagen besökte vi ett stort och spännande lyxresekonvent här i Kapstaden. Organisationen ILTM (deras webb hittar ni HÄR) anordnar dessa konvent på några ställen runt om i världen varje år och sammanför intressenter inom ämnet lyxresor för att skapa kontakter och utbyta erfarenheter, tips och idéer, och givetvis stimulera resandet.


Konventet inleddes med en lunch på färgstarka Gold inne i centrala Kapstaden. Den stora restaurangen, som normalt bara är kvällsöppen, hade abonnerats och här trakterades vi både allsköns spännande afrikansk mat, utmärkta sydafrikanska viner, sång och dans och högtidliga öppningstal från representanter för City of Cape Town och organisatörerna. Det gavs förstås också tid för mingel med flitigt utbytande av visitkort. Allt under ledning av dagens konferencier, skådespelaren/tv-presentatören/artisten Jason Greer och med intessanta gästtalaren och entreprenören Swaady Martin (se bilden) som ett av huvudnumren.

Det är verkligen roligt och viktigt för Kapstaden och Sydafrika att denna typ av event går av stapeln här och bokstavligen sätter staden, landet och kontinenten på kartan för resebranschen.

Den mesta tiden under konventets tre dagar ägnades åt individuella möten då afrikanska utställare (främst förstklassiga hotell, resorts, safarilodger, flyg- och tågbolag och researrangörer) mötte resebyrårepresentanter, researrangörer och "lyxmedia" från hela världen för att sälja in vad de har att erbjuda världens mest kräsna och välbeställda resenärer.


Det blev spännande och givande dagar för oss och resulterade i många kontakter som vi hoppas få möjlighet att använda oss av framöver i vårt arbete.

Och som vanligt kommer ni förr eller senare att få läsa här på bloggen om det vi upplever i Afrika i allmänhet och Sydafrika i synnerhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar