måndag, april 16, 2018

Härligt sensommarväder i Kapstaden


Somaren lider långsamt mot sitt slut här i vindistrikten men än så länge har vi varma, soliga dagar och igår kväll var det faktiskt hela 21 grader utomhus när vi satt och tog ett sista glas vin på terrassen klockan elva på kvällen. Termometerbilden ovan är tagen i vår bil idag på eftermiddagen utanför vårt hus i Somerset West, och uppe i Stellenbosch var det till och med en bit över 30 grader idag.

Sakta, sakta börjar också träd och vinrankor skifta till vackra höstfärger. Det ska vi visa bilder på lite längre fram när färgerna hunnit bli mer intensiva.


På onsdag ser det äntligen ut att komma rejält med regn, vilket vi alla gläder oss åt. Efterlängtat av både folk och fä - och inte minst av våra snustorra trädgårdar. Många av oss har installerat eller byggt olika anordningar för att ta vara på så mycket regnvatten som möjligt. På vår terrass leds regnvattnet från ett av stuprören ner i vår swimmingpool numera, vilket har gjort den härligt välfylld trots torkan. Och på bilderna ser ni några exempel på andra anordningar Björn har konstruerat för regnvatteninsamling.
Vi är redo för regnet på onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar