tisdag, augusti 28, 2018

Framtida direktflyg med Norwegian till Sydafrika?


Vi har tidigare skrivit här på bloggen om att Norwegian kraftigt utökat sin flotta av långdistansflygplan. När vi talat med Norwegians presstjänst har de svarat lite svävande på frågan om, och i så fall när, de kan komma att flyga direkt från Skandinavien till Sydafrika. Svaret har ungefär varit att Sydafrika i allmänhet och Kapstaden i synnerhet är intressanta destinationer i framtiden men att inget ännu är bestämt.

Nu tycker vi att oddsen börjar förbättras i och med att Norwegian beslutat sig för att etablera en ny långdistansbas i Köpenhamn i oktober. Dessutom har de nyligen ansökt om operativt drifttillstånd hos Transportstyrelsen i Sverige. Så här skriver de:
- Med ett svenskt drifttillstånd får Norwegian ett ännu starkare fotfäste i EU. Det bidrar dessutom till fler möjligheter för ökad tillgänglighet i Sverige och utökade trafikrättigheter i hela Skandinavien. Sverige ligger strategiskt rätt placerat och med ett svenskt drifttillstånd visar vi att vi tror på utökade möjligheter för Sverige och Arlanda. Med ett starkare fotfäste i Skandinavien hoppas vi på fler trafikrättigheter som gynnar hela Skandinavien i form av fler direktlinjer, fler turister och att fler jobb skapas, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar