torsdag, maj 27, 2010

Att resa inrikes i Sydafrika

Inför fotbolls-VM tänkte vi skriva lite om hur man tar sig runt inrikes i Sydafrika. Det är enkelt, billigt och kul att resa runt på egen hand i Sydafrika. Förutom fotbollen vill du kanske uppleva en riktig safari i Krugerparken i norra Sydafrika, men också hinna med att vara i Kapstaden nere på den vackra sydkusten ett tag.

Att bila tvärs igenom Sydafrika är en spännande upplevelse på fina vägar men en tuff och lång resa om man kör själv. Med tåg får du se nästan lika mycket men kan koppla av på ett bättre sätt. Och nyligen kunde du också läsa här om att åka buss med bussbolaget Baz Bus (klicka HÄR) som vår vän Christoffer testat. Ett annat alternativ är förstås inrikesflyg, och precis som i Sverige och Europa har de stora flygbolagen numera konkurrens av mindre bolag.

När det gäller tåg kan du välja mellan standardtåget Shosholoza Meyl (klicka HÄR) eller något av lyxtågen Rovos Rail (klicka HÄR) eller Blue Train (klicka HÄR). Rovos Rail var nyligen inblandat i en rejäl urspårning med dödsfall, men precis som efter den hemska Estonia-katastrofen så lär säkerheten vara mycket bättre efter olyckan än före.

South African Airways (klicka HÄR) och British Airways (klicka HÄR) är de stora bolagen som flyger inrikes. De har konkurrens av flera små inrikesbolag såsom Mango (klicka HÄR), Kulula (klicka HÄR), Airlink (klicka HÄR), 1time (klicka HÄR) och SA Express (klicka HÄR). Vi har själva flugit med Kulula och de kändes mycket proffsiga och trygga. Men South African kunde faktiskt matcha deras låga priser riktigt hyggligt vid ett annat tillfälle.

Lycka till med ditt resande!
Upplevelserna kommer att vara oförglömliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar