söndag, maj 23, 2010

Weekend i Kapstaden

Nu närmar sig fotbolls-VM med stormsteg och tidningarna är fulla med Sydafrika-material. I dagens SvD har den flitige Ola Säll skrivit ett bra reportage, döpt till "Weekend i Kapstaden", på sid 34-35 i Kulturdelen. Reportaget finns inte upplagt på nätet ännu, men dyker säkert upp där snart under fliken "Resor".

Ola som sedan många år är bosatt i Kapstaden har gjort en utmärkt sammanfattning av allt det bästa i Kapstaden och vindistrikten, och lagt upp ett hektiskt helgschema som kan vara ett utmärkt tips för t ex fotbollsresenärer med ont om tid för annat än matcherna. Vi som är halvårsboende i Kapstaden känner, förutom obligatoriska "måsten", även igen trevliga restauranger och utflyktsmål som vi gärna återkommer till.

Och tröttnar på den här underbara staden gör man ju aldrig! Förutom att den är en av världens allra vackraste platser har den så oändligt mycket spännande och intressant att erbjuda alla åldrar, oavsett tycke och smak. Och att det mesta sedan bara kostar ungefär hälften så mycket som här hemma i Sverige gör ju inte saken sämre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar