fredag, maj 07, 2010

Flygresejämförelse Stockholm-Kapstaden

Vi har de senaste dagarna varit sysselsatta med att jämföra priser och bagageregler för att boka vår resa till Sydafrika nästa säsong. När man flyger reguljärt fungerar det tvärt emot charter - ju tidigare vi bokar vår reguljärflygning desto billigare blir det. Men tidigare än 350 dagar innan hemresan kan man inte boka.

Här nedan har vi sammanställt en tabell som visar vad vi fått fram beträffande de bolag som flyger mellan Stockholm Arlanda och Cape Town International. Det finns inget direktflyg, så man måste alltid mellanlanda och byta plan någonstans i Europa. Vill du istället flyga från t ex Landvetter eller Kastrup kan det finnas andra bolag att välja bland. Börja med att göra en sökning på någon samlingssajt, t ex http://www.reseguiden.se/ På samlingssajterna finns även alternativ där man flyger med flera olika flygbolag, och/eller har fler än 1 mellanlandning och ibland längre väntetid mellan byten. Dessa alternativ är väldigt många och har därför inte tagits med i vår jämförelse.

Det är viktigt att du kompletterar denna info med att kontrollera vad som verkligen gäller när du bokar din resa. Uppgifterna kan variera från olika källor, och ändras dessutom ibland.

Om du tänker ta med dig en golfbag eller extra resväska så bör du inte flyga med olika bolag, inte ens om de ingår i samma allians. Det är helt omöjligt att få vettiga besked om avgifterna om du byter bolag vid mellanlandningen, och i värsta fall åker du på att betala extraavgift till båda bolagen.

Informationsinsamlingen är gjord under tiden den 5-6 maj 2010, och avser resa i ekonomiklass med utresa i slutet av oktober 2010 och hemresa i början av april 2011. Uppgifterna är hämtade från Internet och kompletterande telefonsamtal till flygbolagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar