söndag, maj 09, 2010

Dags för skidåkning!

Det tycker vi i alla fall. Kanske inte här i Stockholm, där vädergudarna idag bjuder på 6 grader och gråmulen himmel. Men i slutet av månaden åker vi upp till snö och härliga pister i midnattssolens Riksgränsen för att stilla vårt lystmäte.


Är ni kvar i Sydafrika och längtar efter skidåkning så finns ett utmärkt tips för er i dagens Svenska Dagbladet. På sid 31-33 i Kultur-delen finns ett stort reportage om skidorten Afri-Ski i det lilla kungariket Lesotho mitt inne i Sydafrika. Orten är belägen på 3 200 meters höjd och snön faller redan i maj och ligger kvar en bit in i september. Men för säkerhets skull har man snökanoner. Dessa, pistmaskinerna och hyrskidor har införskaffats från Österrike som också hjälpt till att bygga upp anläggningen. På sikt finns planer att utöka den nu enda pisten (1 km lång) till sex backar och lika många liftar.








Anläggningen har också en snowboardpark, där även Sydafrikas surfare gillar att vinterträna och byta surfbrädan mot en snowboard.
1-4 augusti i år går sydafrikanska snowboardmästerskapen av stapeln här, sponsrade av sportutrustningsföretaget Quiksilver.

Allt om Afri-Ski finner du på utmärkta sajten http://www.afriski.net/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar