torsdag, maj 13, 2010

Kvalitetsrea på Somerbosch

Känner du till Somerbosch, den trevliga familjedrivna vingården på väg R44 mellan Somerset West och Stellenbosch? Gården är bland annat välkänd för att odla Sydafrikas godaste jordgubbar, i vårt tycke minst lika goda som våra fina svenska. Men jordgubbssäsongen är inte aktuell nu, utan först i november och december.

Högaktuellt just nu är däremot ett fantastiskt erbjudande på deras "flagship wine" Kylix (årgång 2003 med fyra stjärnor i Platter's Wine Guide 2010!), som är en fin blend av cabernet sauvugnon, shiraz och merlot, lagrad på fransk och amerikansk ek i 18 månader. Om du köper en flaska för R105 under maj månad får du ytterligare en flaska Kylix på köpet - halva priset, alltså! Gäller så länge lagret räcker i maj.

Du kan samtidigt passa på att äta lunch i bistron i den trevliga vinprovningslokalen, där det så här års sprakar en stor, välkomnande öppen brasa. Och har du tur så kommer ägarens två go'a dalmatiners och lägger sig kelsjukt under bordet, så kan du värma fötterna samtidigt.

Här hittar du deras hemsida: http://www.somerbosch.co.za/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar