Ikväll, dagen före doppareda'n, lagas det alltid julskinka och julpaté hemma hos oss. Huset är just nu fyllt av de ljuvligaste juldofter, och givetvis blir det provsmakning på de ljumma slutresultaten redan ikväll. En tjuvstartande skinkmacka på kvällen den 23e är också tradition.
Härom dagen åt vi en helt underbar lunch på restaurang Cuvée på vackra vingården Simonsig. Executive Chef Lucas Carstens är ny sedan i augusti, och vi kan lugna alla älskare av Cuvée att kockbytet inte på något sätt försämrat den kulinariska upplevelsen. Vaktellår på salladsbädd med gorgonzola, rucola, pinjenötter och grappa-marinerade druvor är en sagolik förrätt ni inte får missa! Och servicen var vid vårt besök av toppklass, något som annars kan falera även på bra restauranger här i Sydafrika.
Som aptitretare föreslår vi en provning av vingårdens förnämliga Méthode Cap Classique, d v s den sydafrikanska varianten av champagne. I vårt tycke har Simonsig några av de allra bästa landet har att erbjuda.
KLICKA HÄR för att läsa mer om Cuvée!
Och HÄR hittar du Simonsigs hemsida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar