måndag, december 26, 2011

Bildbevisen från Victoriafallen

Äntligen har vi börjat få ordning på alla bilder från vår resa i Zambia, Namibia och Botswana. Det var nästan 700 bilder sammanlagt, så det har tagit lite tid att gå igenom, gallra och fixa till. Nu håller vi på att ordna de utvalda bilderna i olika album, och här kommer ett av dem i form av Björn och Samiras äventyr vid Victoriafallen.
Kanske minns ni att vi tog en speed boat ut till ön Livingstone i mitten uppe på toppen av fallet. Där bytte vi om till simkläder och simmade mot strömmen ut till Devil's Pool längst ut på kanten. Man glider eller hoppar sedan ner i poolen och spolas fram av strömmen mot poolens framkant. Är man sedan riktigt galen, och det var Samira den dagen, så hänger man över kanten på poolen och tittar ner för det 100 m höga fallet medan guiderna håller ett kraftigt tag om benen.

Fast den riktiga galningen är utan tvekan den guide som fotograferade det hela med vår kamera. Han balanserade på den några decimeter smala kanten till poolen samtidigt som han fotograferade. Ett litet vingel så hade han åkt över kanten.

Guiderna berättade också att vid högvatten i mars-april så spolas ibland både elefanter och krokodiler över kanten på fallen av den kraftiga strömmen. Elefanterna kan höras trumpeta hela vägen ner mot sin död. Hualigen - tur att vi inte visste det innan vårt dopp i Devil's Pool!

KLICKA HÄR för att se fler av våra bilder från fallen.

1 kommentar: