onsdag, december 07, 2011

Resenytt 2 - Heldag vid Victoriafallen

Igår var det dags för det vi sett fram emot så länge, de pampiga Victoriafallen.

Vi och två andra gäster på lodgen gav oss iväg efter frukost i en av lodgens minibussar. Och på långt håll kunde vi se att vi närmade oss fallen genom vattenstänket som reser sig som ett stort moln ovanför fallen.

Vid det flotta kolonialhotellet Royal Livingstone blev vi hämtade av en snabb utombordare som körde oss ut till Livingstone Island uppe på toppen i mitten av vattenfallet. På ön bytte vi om till badkläder och simmade genom ganska stark ström fram till Devil's Pool vid den yttersta kanten av vattenfallet. Ja, det var precis lika läskigt som det låter. Samira var galen nog att luta sig över kanten dessutom och titta ner på det 100 m höga fallet medan vår guide höll fast henne i benen (bildbevis kommer snart)!!

Efter vårt besök på ön gjorde vi en fantastisk helikopterfärd över hela fallen. Det ger en oslagbar bild över hur magnifika fallen verkligen är.

Sen följde en trevlig lunch på Royal Livingstone innan dagen avslutades med en rejäl promenad mitt emot fallen för att även få se dem från marknivå. Sammanfattningvis var det en helt oförglömlig dag, och vi återkommer med ett utförligare inlägg med bilder så småningom.

2 kommentarer:

  1. Inte en lugn stund när man reser med Samira förstår jag!

    Det låter helt underbart verkligen. Ser fram emot bilder!

    Kram från ett regnigt Kapstaden

    SvaraRadera
  2. Man kan söka spänning på olika vis här i livet ;-)


    Huuu

    Kjell & Kerstin

    SvaraRadera