onsdag, december 28, 2011

Julaftonsfirande i Somerset West

På julafton är vi ett glatt svenskgäng som brukar fira tillsammans här i vår stad Somerset West. Värdar är Gette och Acke och vi bidrar alla till det traditionella julbordets läckerheter som sill, Janssons Frestelse, skinka, rödkål, köttbullar, prinskorvar, silltårta, paté, mm. Och självklart har vi svensk snaps och öl därtill.

Liksom förra året bjöd värdparet på en överraskning i form av det härliga dixiebandet som kom förbi och spelade ute i trädgården, och även i år utbröt publiken i jubel och spontandans.
Efteråt blev det Björns utsökta glögg, Evas goda knäck och sedan julklappsutdelning där givaren framför en charad till mottagaren som gissar paketets innehåll. Det hela slutade i allmän munterhet och vilda gissningar från alla håll. Björn hade avslutningsvis en liten extra julklapp till alla herrarna i form av en fluga i sydafrikanska flaggans färger.

Som pricken över i serverades sedan Gettes mumsiga kardemumma-julkaka. Den jättetrevliga kvällen blev sen, och vi var inte i säng förrän på småtimmarna.

Tack Gette, Acke och alla ni andra för en underbart trevlig julafton tillsammans! Och en god fortsättning önskar vi alla våra bloggläsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar