lördag, mars 28, 2009

Nytt om VAT Refund!

Apropå inlägget härom dagen om de nya svårigheterna att få tillbaka moms vid utresan från Sydafrika om du har "Retired Persons Permit", har vår vän Ingrid H hört av sig för att rapportera hur det gick när hon gjorde ett nytt försök. Denna gång var hon vid den speciella disken i avgångshallen på Cape Town International. Så här skriver Ingrid:

"Det gick inte bättre på flygplatsen än i Waterfront. Jag nekades återbetalningen även där. Ända skillnaden var att de hade en annan tidsbegränsning. Vid utresan inom 3 månader före utgångsdatum av "Retired Persons Permit" skulle man kunna få återbäring. Men vem kan pricka in det om man har visum som räcker från 2 till 4 år. Detta är en utopi och en diskriminering av pensionärer."

Ja, det håller vi verkligen med om! Även vi har samma typ av visum, och vårt tvååriga går ut i oktober - 2010! Dock är det bara Björn som har "Retired Persons Permit", Samira har "Visitors Visa" med samma utgångsdatum. Det står att visumet är utfärdat för att "accompany spouse", men inget om vilken typ av visum "spouse" har. Det borde alltså fungera att Samira redovisar alla våra kvitton ensam vid disken, förutsatt att inte Björns namn står på något kvitto, vilket det sällan gör. Vi tänker testa när vi åker till Sverige den 9 april. Kan vara ett tips för dem av er som har samma situation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar