onsdag, mars 18, 2009

Svenska Rescuerunner räddar liv i Sydfrika

Sydafrikanska och Svenska sjöräddningssällskapet (SSRS) har sedan några år tillbaka ett samarbete och SSRS har med anledning av detta skickat ner ett exemplar av den svenska uppfinningen Rescuerunner till Sydafrika, för test bl.a. i Gordons Bay. Båten finns fortfarande kvar i Sydafrika och SSRS räknar, enligt Tore Hagman på SSRS, heller inte med att få den tillbaka.

Sydafrikanerna är efter testerna mycket förtjusta i den här båttypen och ser en klar potential i att kunna hjälpa långt fler människor, än tidigare, i nöd med Rescuerunner. För detta ändamål har man startat en insamling i Sydafrika för att kunna köpa fyra ytterligare Rescuerunner från Sverige.

Vid SSRS 100 års jubileum för en tid sedan var många representanter från alla världens sjöräddningssällskap samlade i Göteborg. Det var faktiskt den största samling av representanter för olika sjöräddningssällskap som skett överhuvudtaget. Självklart var även Sydafrikanska sjöräddningssällskapet representerade och som present till 100 åringen SSRS, hade man med sig modellen som kan ses på bilden nedan. Båttypen heter i original Victoriaklassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar