onsdag, mars 25, 2009

Vinprovning på lördagar

Nu har många av oss inte lång tid kvar här nere i Sydafrika innan det är dags att vända kosan hemåt Sverige igen för den här säsongen. Men för er som stannar ett tag till finns det en hel del kul kvar att göra. Om ni exempelvis inte helt tröttnat på vinprovningar kan vi tipsa om Manuka’s provningar på lördagar. Manuka är, som säkert många av er känner till, en vinhandel med tillhörande restaurang som ligger på Main Road i Somerset West, strax intill turistinformationen. Varje lördag en tid framöver arrangerar man gratis vinprovningar enligt följande schema:

28 mars – Saronsberg och Freedom Hill
4 april - Post House
11 april – Under Oaks
18 april - Cederberg
25 april – Beyerskloof

Vinprovningarna som inkluderar ett stort urval viner från respektive vingård sker mellan 12 och 15 på lördagseftermiddagarna och man behöver inte boka plats i förväg utan det är bara att smita in när man har vägarna förbi och njuta av de viner som är uppkorkade för provning just den lördagen. Om man blir speciellt förtjust i något av vinerna man provar finns det naturligtvis möjlighet att köpa med sig några flaskor till reducerat pris.

Glöm heller inte bort Manukas mycket trevliga månatliga ”Meet the Winemaker Dinner” men till dessa arrangemang måste man definitivt boka plats i förväg på telefon 021 851 6060.
Nästa chans att få uppleva en ”Meet the Winemaker Dinner” blir den 29 april då vinmakaren från ANURA kommer till Manuka och berättar om vingårdens speciella viner. Denna kväll kostar det R110 per person vilket inkluderar vinprovningen, en starter som följs av pizza eller pasta samt te eller kaffe. Tid 18.30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar