fredag, oktober 15, 2010

Helderberg Wine Festival

Så är det då åter dags för en av årets stora begivenheter i Kapstadens vindistrikt. Helderberg är en av de större delarna av Stellenboschs vindistrikt, på bekvämt bilavstånd (ca 45 minuter) från Kapstaden. Och nästan på gångavstång från oss lyckligt lottade som bor i Helderberg Basin (Somerset West, The Strand och Gordons Bay). Festivalen går av stapeln torsd 21 okt - sönd 24 okt.
Minnesgoda bloggläsare drar sig säkert till minnes att vi skrivit om detta härliga event även förr om åren, och årets upplaga ser ut att bli minst lika spännande och trevlig som de tidigare.

Deltagande vingårdar lägger upp egna program som passar faciliteterna på gården. Här bjuds allt från vinprovning, live musik och grillfester till mountainbike cykling, vingårdspromenader (5-10 km lång, bland deltagarnde gårdar) och tjurridning (lugn, lugn - mekanisk!).

Nytt för i år är t ex en Volksie Expo som går av stapeln på en av våra favoritvingårdar, nämligen Vergenoegd där vår lilla svenskkoloni spelar boule och äter lunch varje onsdag under sommaren. Eventet går av stapeln på lördagen den 23 okt och är en inbjudan till alla ägare av en VW Beetle (folka-bubbla) att komma och visa upp sig, eller ja bilen då,  och ställa ut sin fina lilla bil till allmän beundran.

För R100 köper man ett festivalpaket bestående av ett vinprovarglas och ett festivalprogram. Paketet ger förstås inträde och gratis vinprovning på alla deltagande gårdar.

Hela 32 välkända vinerier deltar i årets festival: Alto, Annandale, Avontuur, Bilton, Blaauwklippen, Croydon, Dornier, Eikendal, Ernie Els, Equitania Wines, Grangehurst, Heron Ridge, Journey’s End, Ken Forrester, Kleine Zalze, Kleinood, Longridge, Lourensford, Lyngrove, Miravel, Morgenster, Peter Falke, Post House, Romond, Somerbosch, Stellenzicht, Stonewall, Uva Mira, Vergenoegd, Waterkloof, Yonder Hill, Zandberg.
Tips! Missa inte att boka in er på den suveräna grillfesten, eller braai som det kallas i Sydafrika, hos rugbylegenden Hempies du Toit, ägare och vinmakare på Annandale Winery, på fredagskvällen med start kl 18.30! Förutom grill på spett ute i trädgården bjuds live music och dans till långt fram på nattkröken. Kostnad: R180, där all vinst går till välgörenhet. Om lördagskvällen passar dig bättre har Avontuur ett liknande braaievent från kl 17 för R100. Och det är DÄR du kan äntra den vilda mekaniska tjuren!

För mer info och biljettköp klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar