måndag, oktober 25, 2010

Sydafrikanska vindagar

 I helgen var det stort vinevent i Stockholm. Sydafrikanska Vinklubben bjöd in till The Lobby Social Club och korkade upp massvis med härliga sydafrikanska viner för provning. Eventet tilldrog sig ett stort intresse från många nyfikna vinälskare som rest till Stockholm från när och fjärran. Hitresta sydafrikanska vingårdsägare och vinmakare satte extra glans på evenemanget med sin vänliga hjälpsamhet och generösa kunskapsöverföring. Det blev många spännande diskussioner, glada skratt och fina vinupplevelser.

Samira sålde vår bok för glatta livet och hoppade också in som amatör-sommelier när proffsen inte hann med alla vinglada nyfikna. På bilden flankeras Samira av bokköparna Git & Göran som laddade upp med flera böcker som julklappar till släkt och vänner.

Våra favoritviner blev underbara Eikendal Classique, en fin blend i bästa Bordeaux-stil, och Beyerskloof Pinotage Reserve. En flaska Classique till goda ostar som t ex en Comté eller Gruyere Reserve är en högtidsstund! Och vi skattar oss lyckliga som bara har några minuter med bil till vingården Eikendal från vårt hus i Somerset West.

I morgon bär det av för oss med flyget till Sydafrika. Det ska bli härligt att återvända till vårt soliga paradis utanför Kapstaden.
Here we come!

1 kommentar:

  1. Underbar helg och underbart att jobba med dig! Måste få kontakt med Gus och Cilla för vidare utveckling :-)

    SvaraRadera