måndag, februari 13, 2012

Denzel Washington-film med Kapstaden i centrum och svenska skådisar!

I förra veckan tipsade vår vän Jacob F oss om en ny film med Denzel Washington  som hade premiär nu i fredags, där handlingen utspelas i Cape Town. Vi såg filmen i helgen, och döm om vår förvåning när vi dessutom upptäckte två svenska skådespelare med hyggligt stora biroller i filmen, nämligen Fares Fares och Joel Kinnaman (som spelade huvudrollen i Snabba Cash). Och inte nog med det - filmen är regisserad av svensken Daniel Espinosa! Inte illa av en ung (f 1977) svensk regissör som bara gjort ett fåtal filmer tidigare att få regissera ett världsnamn som Denzel Washington, minsann!

Joel Kinnaman
Och hela filmen utspelar sig som sagt här i Cape Town, med en hel del fina vyer över staden. Filmen är en utpräglad action-rulle, med våldsamma scener, blodiga slagsmål, mycket pangpang och gastkramande biljakter. Denzel Washington är som alltid lysande i sin rolltolkning, men även våra svenska killar är mycket bra i sina roller. Vi försökte hitta minsta lilla svenska brytning hos Joel Kinnaman, men det finns faktiskt ingen - helt otroligt! Men så har han både svenskt och amerikanskt medborgarskap också, läser vi på nätet. Det här lär bli ett rejält genombrott i Hollywood för honom.

Fares Fares spelar en yrkesmördare vid namn Emile Vargas men har inga repliker att tala om, så hans eventuella accent förblir okänd för oss.

Espinosa och Fares
Vi såg filmen på biografen (med flera salonger) i Somerset Mall, ingång 4 vid food court'en med alla snabbmatsrestaurangerna. Beställer och betalar biljetterna gör man lätt som en plätt hemifrån datorn på DEN HÄR sajten. Sedan drar man bara samma kreditkort i automaten när man kommer till bion och så vips har man biljetterna i sin hand. Pris: R108 för två biljetter, d v s ungefär hälften så mycket som det kostar att gå på bio hemma i Sverige. Vill eller kan man inte köpa via internet går det givetvis bra att även köpa biljett i biografkassan, men då får man räkna med att komma lite tidigare och stå i kö.

Biografsalongen i Somerset Mall var kyligt luftkonditionerad, så ta gärna på er långbyxor och en tröja. Såvida ni inte har sydafrikanskt blod i ådrorna förstås, för i så fall räcker det bra med linne, shorts och flip flops.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar