onsdag, februari 08, 2012

Skördefest på Grande Provence

Ingen som befinner sig i Western Cape kan väl ha undgått att det just nu är bråda dagar på vingårdarna. Skörden är i full gång och alla gör sitt yttersta för att få in druvorna i precis rätt tid för skapa dom bästa förutsättningarna för en god årgång.
Trots allt bestyr med skörden bjuder flera vingårdar in allmänheten till skördefest. En av dessa är vingården Grande Provence i Franschhoek. Lördagen den 25 februari anordnar personalen på Grande Provence en "Harvest Festival". Det hela börjar kl 9 då besökarna bjuds på kaffe och muffins. Medelst traktor transporteras besökarna sedan ut till vinodlingarna där alla får prova på att plocka vindruvor. Omkring halv elva är det så dags för transport tillbaka till vingården för en guidning genom produktionslokalerna och en vinprovning under ledning av den prisbelönta vinmakaren Jaco Marais.
Se'n är det dags för alla som vill att plocka av strumpor och skor för att deltaga i vindruvstrampning i tunnorna. En kul upplevelse, och har man inte gjort det förr ska man definitivt prova på. Skördefesten avslutas med en härlig grillfest under den stora eken i trädgården, till ackompanjemang av lokala musiker.
Evenemanget kostar R290 för vuxna och R130 för barn under 12 år. I priset ingår, för dom vuxna, en flaska av vinet "Angels Tears" per person, att ta med hem.

Vill man delta i Grande Provence "Harvest Festival" kontaktar man Nicole på telefon 021 876 8600 eller skriver ett e-mail till: reservations@grandeprovence.co.za

Mer information om Grande Provence hittar man på www.grandeprovence.co.za

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar