söndag, februari 12, 2012

Kanotäventyr på Breede River

För en tid sedan gjorde vi en mycket lyckad utfärd till Breede River en dryg timmes bilresa från Somerset West. Det var sydafrikanska vänner till oss som samlat ihop en gäng på ca 20 personer för att åka och paddla kanot på floden, och sedan avsluta med en trevlig picknick i det gröna. Totalt var vi ca 30 personer under ledning av några trevliga och erfarna kanotexperter.
Det blev en tidig start hemifrån kl 07.30 och vidare i riktning mot Worcester. Kl 9 samlades vi på stranden där kanoterna låg prydligt uppradade. Dagen inleddes med te/kaffe och skorpor och en genomgång av våra skojfriska ledarkillar. Vi utrustades med var sin flytväst och vattentät bag att stoppa dricka, lite snacks, en handduk och solkräm med hög solskyddsfaktor i (solen verkligen bränner på floden!).

Och se'n bar det iväg, två i varje kanot förutom yngste deltagaren på 4 år som satt på durken mellan mamma och pappa. Totala paddlingssträckan var 7 km, men eftersom det var medströms hela vägen var det inte alls särskilt jobbigt. Och tempot anpassas så alla kan njuta av färden utan stress.
Halvvägs gjorde vi ett trevligt stopp för att dricka och äta lite tilltugg på en ö i mitten av floden. Höjdpunkten här, och kanske på hela paddlingen, var det Nappie Run som kanotledarkillarna anordnade här. Alla tog av sig sina flytvästar och satte dem uppochner, d v s man sticker in benen genom armhålen och knäpper runt midjan så flytvästen blir en slags blöja runt rumpan. Sen gick vi en kort sträcka till andra sidan av ön där vi plumsade ner i en liten sidoflod som i sakta mak gled förbi. Sittandes som i en stol på ganska grunt vatten lät vi oss sedan flyta ner utmed flodfåran tills våra kanotledare fiskade upp oss vid slutet och såg till att vi kom upp på stranden igen. Alla skrek av förtjusning och de som var snabba hann göra tre Nappie Runs innan det var dags att paddla vidare.
Efter ca två timmars paddlande kom vi till slutet på vår tur och där väntade minibussar på att ta oss tillbaka till utgångspunkten och våra parkerade bilar - och inte minst vår medhavda picknicklunch! Om man är lite lat går det också bra att låta kanotledarna fixa en catering-picknick i stället. Lunchen intogs på gräsmattan vid stranden, och många passade på att bada i floden och vila i skuggan på medhavda filtar.

Det här är en jättetrevlig utflykt som passar både vuxna, ungdomar och barn, och det är en väldigt kul aktivitet när vi svalor får ner släkt och vänner på besök hit till Kapstaden.

KLICKA HÄR för att komma till arrangörerna African Water Wanderers hemsida och läsa mer och/eller boka er egen kanotutflykt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar