söndag, februari 05, 2012

Fantastisk konsert med Freshly Ground!

Igår var vi på picknick-konsert på amfiteatern på vingården Paul Cluver Wines. Det här var en kväll vi har sett fram emot länge eftersom kvällens band var välkända och omåttligt populära gruppen Freshly Ground, ni vet afro-beat-funk-folk-bandet som sjöng sången "Waka waka" tillsammans med Shakira på fotbolls-VM 2010.

Och vilken oförglömlig kväll det blev!! Kvällen var ljummen, de inköpta picknickkorgarna välfyllda med god mat, vingårdens viner utmärkta - och Freshly Ground i högform efter att ha varit på semester enda tills igår. Det var fjärde gången vi såg bandet live och de har ytterligare förbättrat sitt live-framträdande. Det är lekfullt mellansnack och spexande mellan låtarna och välkoreograferad dans som stundtals hela bandet deltar i. Och varje låt, även äldre succéer som Doo Be Doo och Pot Belly, framförs med inlevelse, energi och spelglädje så man tror det är första gången. Bravo!!
Till slut kunde ingen i publiken sitta still längre, och under de sista låtarna stod hela publiken upp och dansade och sjöng för glatta livet. Vi såg både små barn och en gammal man med käpp som dansade hejvilt. Publiken var en sund blandning mellan vita, svarta och färgade - precis som bandets åtta medlemmar. This is the Rainbow Nation!!

För er som missade den här chansen så kan vi tipsa om en ny sådan då Freshly Ground intar scenen på Kirstenbosch söndagen den 18 mars.

Tack vännerna Gabi, Hasse, Åsa och Dickie för att ni ville följa med och njuta tillsammans med oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar