måndag, mars 11, 2013

Fund-raising golf för Wildon på Greenways den 27 februari

Våra vänner Gunilla och Jan T. bjöd nyligen in till ovan sponsringsevent, som vi dessvärre inte kunde vara med på eftersom det krockade med Star For Life eventet inne i Kapstaden. Men vi har hört många vänner vittna om att dagen blev fantastiskt lyckad, och vi kan nu med glädje publicera en rapport från arrangörerna.

"Under flera år har vi sponsrat en glad liten kille vid namn Wildon de Bruin. Han har en svår CP-skada och sitter i rullstol. 
Han kan inte prata men är intellektuellt fullt intakt. Wildon har under några år varit på Bizweni Centre For Disabled Children, men har nu blivit för stor för den skolan. Genom gemensamma insatser från flera goda krafter har Wildon nu kunnat erbjudas plats på Paarl School i Brackenfell (www.paarlskool.org.za).

Paarl School är en skola med enbart handikappade barn i åldern 10 till 18 år. Där går f n 340 elever. Skolan har flera specialister till sitt förfogande. Varje elev genomgår omfattande tester för att fastställa deras mentala och fysiska kapacitet. Baserat på resultatet av dessa tester utformas ett individuellt anpassat program. Staten bidrar med ca ¼ av budgeten – resten måste komma in genom donationer och sponsring, mm.

Wildon har fått plats på internatet, vilket betyder att han bor där fem dagar i veckan och skjutsas t/r två gånger i veckan från sitt hem i Sir Lowry’s Pass. Skolavgiften uppgår till ca R16 000 per år och till detta kommer kostnaden för skolskjuts.

Inbjudan till golf hörsammades av mer än 50 personer som alla betalde en startavgift på R250 varav nästan R150 gick oavkortat till Wildon. Lotteri och auktioner ökade intäkterna ytterligare, där vi alla kunde konstatera att Ingemar K är den borne auktionsutroparen. Bl a såldes ½ kg Zoega kaffe för R300 och Kalles kaviar värderade till R200. Flera som inte kunde vara med skänkte ändå en slant till Wildon. Lars-Erik och Kerstin bidrog med sex flaskor vin. Totalt kunde ett bidrag till Wildons avgifter på nästan R9 000 bokföras, ett resultat som vida överträffade arrangörernas förväntningar.

Golftävlingen gick över 18 hål och spelades som open slagtävling i fyramannalag. De två bästa resultaten räknades. Inget individuellt pris utdelades, och segrare i lagtävlingen blev Stefan, Inger, Lars B och Eva L. För att alla skulle komma till klubbhuset samtidigt användes kanonstart. Trots att vi var 46 spelare flöt spelet smidigt och alla var tillbaka i klubbhuset kl 13.

Till lunchen var vi 52 sittande gäster, som njöt av en vällagad lasagne med sallad och vin. Stämningen var god och konversationen flödade högt och ljudligt.

Arrangörerna harangerades för det goda initiativet och synpunkter framfördes om att detta ska bli ett årligt återkommande arrangemang."


Tack kära vänner för ett utmärkt blogginlägg! Vi hoppas innerligt att vi kan vara med nästa år istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar