lördag, mars 23, 2013

Wine & Dine & Bob Houghton

Igår kväll var vi ett stort antal svenskar som åt middag med utmärkta viner från vingården Quoin Rock i bankettsalen på Lord Charles Hotel i Somerset West. Hasse L och Rolf S med fruar och medhjälpare tackades och hyllades för sin fantastiska insats att genomföra den omåttligt populära Fredagsgolfen ännu en lyckad och minnesvärd säsong. Stort tack till Lena och Carl-Gustav G för ett suveränt arrangemang igår kväll!! Sista Fredagsgolfen går av stapeln nu på torsdag, eftersom fredagen är Långfredag och Strand Golf Course håller stängt då.

Bob Houghton
En lustig knorr på kvällen blev det när den engelska damen vid bordet bredvid Björn lutar sig över till honom och frågar om det möjligtvis är svenska vi pratar. När hon får det bekräftat av Björn tillägger hon att hon och hennes man bott i Sverige i åtta år, i Malmö närmare bestämt. När Björn får syn på hennes man trillar poletten ner - där sitter ingen mindre än den legendariska engelska Malmö-tränaren Bob Houghton i egen hög person.

Björn finner sig snabbt och hälsar på Bob och frågar om följande historia är sann:

När Bob framgångsrikt lett Malmö FF till final i Europacupen 1979 gick de förstås ut för att fira detta rejält. Bob glider upp till bartendern och beställer 12 glas whisky som radas upp fram framför honom och fylls. Sedan vänder han sig om till laget och säger på sin härliga svenska med engelsk brytning: "Nu är det er tur att beställa, grabbar!" 

Bob den klurige varken dementerade eller bekräftade utan skrattade gott och kommenterade bara med att historien ursprungligen lanserades av Tage Danielsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar