onsdag, mars 20, 2013

Ny trendig restaurang i Kapstaden


Våra grannar och vänner Håkan och Örjan delar här med sig av ett utmärkt restaurangtips inne i Kapstaden:

"Som omväxling till de vackra vingårdsrestaurangerna finns sedan februari månad en återinvigd modern restaurang med ett annorlunda koncept i Old Biscuit Mill på Albert Road i Woodstock inne i Kapstaden.

The Pot Luck Club ligger högst upp i en silo. Man åker glashiss upp på utsidan av byggnaden där restaurangen upptar hela översta våningsplanet med magnifik 360 graders utsikt över Kapstaden. Miljön inger fabrikskänsla med mycket stål och glas och ett helt öppet kök.

Menyn är annorlunda och består av ett 30-tal smårätter, ”bite size”, ordnade efter de fem grundsmakerna. Man beställer in 4-5 rätter per person som successivt ställs in mitt på bordet så att alla kan dela. Kyparen bestämmer ordningsföljden så att varmrätter och desserter kommer sist. Maten har både lokal och asiatisk touch och är vackert upplagd. Vi var sex personer och fick därför tillfälle att smaka flera av rätterna. Favoriter var tex Fish Tacos, dvs yellow tail sashimi i papadambröd, och Crispy Duck Springroll. Smoked beef fillet serverades med en suverän sås på tryffel, brandy, peppar och choklad. Bland efterrätterna segrade nog varm Almond and Nectarine Tart with Malted Popcorn Ice Cream. Den tämligen höga ljudnivån i restaurangen orsakad av den hårda inredningen håller man på att åtgärda.

The Pot Luck Club ägs av stjärnkocken Luke Dale-Roberts som även driver en likadan pop-up restaurang i Verbier. Hans andra restaurang i Old Biscuit Mill, The Test Kitchen, korades nyligen till Sydafrikas bästa restaurang 2013 i EatOut Magazine. Mittemot ligger Burrito, en italiensk restaurang där en fd Sous Chef från The Tasting Room i Franschhoek basar. Old Biscuit Mill är således något av ett gourmetområde, lokalisationen till trots."

Vi vill göra två små tillägg:
- dels att ägaren till Burrito är ingen mindre än Neil Grant, f d sommelier på Rust en Vrede, som försvann från den lyxiga gourmetkrogen samtidigt med f d Executive Chef David Higgs
- och att Old Biscuit Mill på lördagar fram till kl 14 är platsen för en utmärkt jättestor matmarknad under tak, där man hittar en massa gott att antingen förtära på plats (som t ex ostron och champagne, paella, flammkuchen, mm) eller köpa med sig hem (som goda franska ostar, artisanbröd, bakverk, charkuterier, exotiska svampar och mycket annat).

Pot Luck Clubs hemsida finner ni HÄR!

Stort tack för utmärkt bloggbidrag, go'vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar