onsdag, mars 27, 2013

Husgeråd till Kayamandi


Igår var det storinköp av husgeråd till alla de familjer som blivit hemlösa och har barn på "vår" förskola Luthando. Madiba fick följa med som rådgivare och prispressare, en roll han axlade med stor förtjusning. Jag (Samira) fick till uppgift att gå omkring i butikerna i Kayamandi Mall och plocka ut varor med bister min och rynkad panna, medan Madiba förde tuffa prisförhandlingar med affärsinnehavarna. Varje familj får ett hushållskit bl a bestående av en liten elspis med två plattor, en stooor tvättbalja, tre kastruller, bestick, mm. Priset blev så bra att vi till vår glädje lyckades få in mer kläder till barnen också. Det blev varma tröjor och vinterbyxor till alla barnen.

Igår kväll och idag har det packats hushållskit för glatta livet i Madibas garage, och familjerna kommer förbi för att kvittera ut sina saker. Det blev lyckliga leenden och faktiskt en och annan glädjetår också, som gav oss fantastisk energi att jobba vidare.

Nu har allt inhandlats på våra listor, och alla donerade kläder och andra saker skeppats upp till Kayamandi. Det som återstår nu är att invänta leveransen av barnens härligt varma vinterjackor och att så småningom inhandla Gift Cards på Checkers/Shoprite/U-save för pengar som kommit in, och till vår glädje fortsätter inkomma, på donationskontona i Sverige och i Sydafrika.

Alla lyckliga och tacksamma barn med föräldrar skickar jättestora tackkramar till er alla som bidragit till hjälparbetet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar