torsdag, december 05, 2013

Den långa vägen ner till Sydafrika

Vi var sex förväntansfulla svenskar, Lena och Carl-Gustaf, Babs och Sven och Thomas och jag (Lisa), som tog flyget till Milano den 24 oktober. Där övernattade vi, för att nästa morgon genom ett regnigt landskap transporteras till MSC:s stora terminal i Genua. Nu var det äntligen dags att via kryssningsbåt ta oss den långa vägen ner till Sydafrika.


Vi var ca 1300 passagerare som tillsammans med den 700 man stora besättningen togs ombord på MSC Opera, vårt hem för de närmaste 18 dygnen. Alla hade vi bokat utsideshytt med stora, runda fönster mot havet. 
Hytterna var fina och förvånansvärt rymliga, Babs fick till och med plats med sin golfbag under sängen! För helpension inklusive serviceavgifter betalade vi 8.500 rand per person. Makalöst billigt, tycker vi. Sedan kom det förstås till kostnader för vinpaket och utflykter, men ändå! 
Vi gjorde strandhugg i Ville France, Valencia, Casablanca, Agadir, Dakar samt Walvis Bay i Namibia. Då väntade bussar med guider, och visst var det lite stökigt när alla skulle av och på, men det gick ändå relativt smidigt. Vi njöt av det vackra Valencia, medan Casablanca var en stor besvikelse. Påpassligt nog visades filmen ”Casablanca”på teatern dagen före ankomst.


Var det då inte långtråkigt? Inte en sekund! Vi hade fullt upp med att äta (fem rätter både till lunch och middag), 
deltaga i aktiviteter på däck (fantastiska lekledare), sola, bada, läsa, se på film, tävla i quiz, göra av med alla erhållna kalorier på det utmärkta gymmet, njuta av den fantastiska underhållningen på kvällarna och spela bridge i det mysiga spelrummet.
Havet var vänligt sinnat och endast vid två tillfällen fann vi det för gott att svälja var sin sjösjuketablett i förebyggande syfte.
Våra medpassagerare var till stor del engelsmän och tyskar, men även schweizare och en förvånansvärt stor grupp sydafrikaner, som alltså hade flugit upp till Italien för att kunna kryssa tillbaka hem.
Trängseln var stor på däck, när vi dag 18 närmade oss Cape och den välkända siluetten av Table Mountain kunde skönjas i soldiset. Vad vi älskar detta land! På kajen väntade Lasse och Kerstin och Ulla och Kurt, ivriga att höra om vår voyage.
Vi kan varmt rekommendera detta sätt att resa ner hit och vi skulle alla kunna tänka oss att göra om det. Resan norrut igen går i slutet av april – varför inte kliva ombord?

Ett bildspel med bilder från MSC Opera finns HÄR
Stort TACK Lisa & Thomas för ett jättetrevligt resereportage!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar