söndag, december 01, 2013

Grandpa Super Bear hos barnen i Mfuleni


Lördagen den 22 november var en stor dag för 43 stycken femåringar på förskolan Sakhumzi  i kåkstaden Mfuleni. Dom liksom väldigt många andra femåringar runt om i Sydafrika hade avslutning eller "graduation" som dom kallar det. Efter jul väntar grade 1 i den "riktiga skolan".

Den här dagen blev dessutom lite extra speciell för just de här 43 barnen i Mfuleni eftersom Björn tillsammans med Ewa och Jan A. överraskade med en Grandpa Super Bear ryggsäck till var och en. För många av barnen var det till en början lite svårt att förstå att dom verkligen skulle få var sin ryggsäck. 
När ceremonierna var över kom till och med flera av dom till oss för att lämna tillbaka ryggsäckarna, men när dom förstod att det var en present blev glädjen stor. 
Ryggsäckarna innehåller, som väl de flesta av er läsare redan känner till vid det här laget, en sagobok, en målarbok, färgkritor och en mjukisnallebjörn.

Sakhumzi är en välgörenhetsorganisation som ger ett hem till fattiga barn i Mfuleni-området, en kåkstad ca 25 km öster om Kapstaden. 


Det hela började för 35 år sedan när Amelia Poswa tog hand om sitt första hemlösa barn. Sedan dess har många hundra föräldralösa och trasiga barn fått en fristad i Sakhumzi. Hos Mama Amelia får barnen förutom basbehoven mat, husrum, kläder och utbildning även den kärlek, vägledning och uppmärksamhet som är så viktig för växande barn för att kunna leva ett normalt, friskt liv och bli produktiva medlemmar i samhället.

En av sponsorerna till Mama Amelias Sakhumzi är den Göteborgsbaserade välgörenhetsorganisationen Amelias Vänner där Ewa och Jan A. är aktiva medlemmar.


 En annan aktiv medlem i Amelias Vänner är Lill Lindfors som har sjungit in en hel del pengar till Amelias livsverk. Lill, som var på besök för ett år sedan, var liksom oss andra mycket imponerad av vad Amelia har åstadkommit. Bilderna från Lills besök har vi fått från Rolf N.

Fler bilder från Grandpa Super Bear hos barnen i Mfuleni finns HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar