Härom kvällen var det dags att testa en ny spännande fine
dining restaurang i vår närhet som öppnade portarna för ca tre veckor sedan. Hästgården
Cavalli Wine & Stud Farm, mitt emot Eikendal Wine Estate på R44 fick ny ägare förra året
och har nu öppnat den eleganta restaurangen Equus. Lär vara typ bistro på lunch
men på kvällen är det utmärkt fine dining, kan vi intyga. Miljön är avskalat snyggt modern i den helt nybyggda
restaurangbyggnaden och priserna är humana för att vara gourmetmat på den här
nivån. Förrätterna ligger på ca R95 och huvudrätter kring R160.
Henrico och Jean |
Ambitionsnivån är hög och man har inte sparat på några kostnader. Restaurangen har ”stulit” sin utmärkta Head Chef Henrico Grobbelaar
från femstjärniga hotellet Twelve Apostles i Camps Bay och sous chef Jean Delport
kommer direkt från samma position hos John Shuttleworth på Rust en Vrede.
Killarna, tillsammans med ett ungt mycket skärpt övrigt kockteam, lagar elegant
mat på hög nivå. Springbokfilén är bland det bästa vi ätit i Sydafrika.
Servicen är ok men behöver fintrimmas lite för att även den vara på topp. Lokalen är trevlig och luftig men kan vara lite högljudd om det är fullt med folk. Be att få ett bord nära det öppna köket. Det är kul att titta på kockarna i arbete, och alla stolar går att snurra på så samtliga vid bordet kan ha utsikt mot köket om man så vill.
Sagolik springbok |
Henrico är en mycket välrenommerad kock. 2008 vann han två
silver och ett brons på Culinary Olympics, och år 2009 vann han den
prestigefyllda internationella titeln ”San Pellegrino young chef of the world”
för kockar från hela världen som är yngre än 30 år. Och år 2010 blev han
lagkapten för Sydafrikas kocklandslag i Culinary Olympics.
Läckra petit four till notan och kaffet |
All personal var på toppenhumör när vi besökte Equus, och tog
sig tid med gästerna, även kockarna. När Björn frågade Henrico vilken huvudrätt
han är mest stolt över och vill rekommendera i första hand, gav han Björn en
lång spjuveraktig blick och frågade honom sedan vilken av hans söner han tycker mest
om.
- Det är på samma sätt med mina huvudrätter, sa
han. Be mig inte att välja en framför de andra.
Vi fick också en privat guidad tur ner i källaren till den
häftiga konstutställningen där, som skulle öppna några dagar senare. Lokalen
har en mycket speciell takbelysning som ger känslan av dagsljus trots att den är belägen under jord. Konstverken går heller inte av för hackor utan håller
mycket hög klass. Missa inte!
HÄR hittar ni Cavallis webb för mer information om gården
och restaurangen.
Restaurangbokningar görs på restaurant@cavalliestate.com eller tel 021 855 3218.
Hej! Kul att äntligen träffa er på riktigt och inte bara över nätet! Kolla gärna in min blogg på www.taniataniatania.blogspot.com och southern ambitions blogg på svenska på www.southernambitionswe.blogspot.se
SvaraRaderaJag hör av mig när jag vet mer om konstprojektet!
Kram