onsdag, april 22, 2015

Amazink-gänget goes city slick


O'Ryan in action
The Rockwell All Suite Hotel & Apartments i stadsdelen Waterkant i Kapstaden är numera hemmaarena för Amazink Live-gänget, som nyligen lämnade kåkstaden Kayamandi i Stellenbosch för att söka lycka och berömmelse i den stora staden.

SHIZA iKapa heter den nya föreställningen, och det betyder helt enkelt "The heat of Cape Town". Showen marknadsförs som en "Interactive theatre and dining experience, the first in Cape Town". Vi var där under premiärhelgen, och det var så kul att se hur publiken levde sig med i föreställningen, och vilken succé gänget gör även inne i centrala Kapstaden. Det hela utspelar sig på Marcia's Tonic Tavern, där Marcia förstås spelas av gruppens stora stjärna och tillika regissör, producent och koreograf Ramaine Barriero-Lloyd, som spelade Patricia i showen i Kayamandi. Alla i gänget har nya roller och  storyn innehåller som vanligt jättefina dans- och sångnummer. En av kvällens höjdpunkter är när O'Ryan, med sin kraftfulla underbara stämma, sjunger Bob Marleys "Redemption song".

Ramaine i rollen som Marcia
Men här ges även lite mer rum för teater och skådespeleri, något som Ramaine eftersträvat, berättar hon för oss när vi pratar lite efter showen. Avslutningen innehåller flera populära och tempofyllda sång- och dansnummer som vi känner igen från den tidigare föreställningen, och precis som i Kayamandi får de med sig hela publiken. Naturligtvis är de än så länge lite färska i sina nya roller, och det tar nog ett tag innan de blivit varma i kläderna och vågar spela ut lika självsäkert och lekfullt som de gjorde i Kayamandi. Men DET noterade bara vi som sett dem så många gånger förut! Den saliga publiken på The Rockwell Theatre jublade och gav dem stående ovationer och klappade in dem för flera extranummer.

Den nya föreställningen, som spelas onsdag till lördag varje vecka, har snabbt blivit "talk of the town" och det har varit fullsatt varje kväll sedan premiären den 10 april. Den mest populära radiostationen i Kapstaden, Heart 104,9, har den här veckan haft tävlingar i flera dagar där man lottat ut biljetter till föreställningarna som förstapris.

Själva teatern är jättehäftigt inredd i kåkstadsmiljö och, precis som på Amazink i Kayamandi, sitter publiken vid enkla långbord och gör nya bekantskaper vid sitt bord. Men här är publiken yngre och tjusigare än i Kayamandi, och alla raser och hudfärger finns representerade. R350 (cirka SEK 250) kostar biljetten inklusive en trerätters middag. Maten sägs vara "kåkstadsinspirerad", men vi tror inte det är många skjul som serverar kycklinglever, lammkotletter och malvapudding till middag. Traditionellt sydafrikansk middag, stämmer bättre. Maten är ok, men vi tycker faktiskt den var godare i år i Kayamandi där vi bjöds på väldigt god grilltallrik.

En av cheferna på The Rockwell hörde talas om Amazink i slutet av 2014 och åkte ut till Kayamandi. Precis som alla vi andra blev han helfrälst och åkte hem till hotellet och byggde genast upp en teater på hotellet bara för att kunna erbjuda gänget en skräddarsydd scen inne i Kapstaden. The rest is history!
Mixerbord och ljuskontroller sköts från taket på en klassisk minibusstaxi
HÄR hittar du en kul youtubefilm från premiären, där både Tebogo (alias Moussa i gamla showen, och tidigare bland de bästa i sydafrikanska varianten av tv-programmet Idol) och O'Ryan (alias Fix i gamla showen, nyligen hemkommen från tre månaders engagemang i Sun City) berättar om den nya föreställningen.

HÄR kan du läsa om föreställningen på The Rockwells web. Och HÄR finns biljetter att köpa för dem av er som fortfarande är kvar här i Kapstaden.

Vi ser fram emot att återvända i oktober och se hur gänget har utvecklats under vintermånaderna på den nya scenen inne i Kapstaden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar