tisdag, april 14, 2015

PADS-projektet - statusuppdatering nr 3

Elever på Kayamandi High School

Det har hänt så mycket i PADS-projektet på sistone att vi inte hunnit lägga ut några statusrapporter. Det ber vi om ursäkt för, och här kommer ett försök att gottgöra det.

Etapp 2 av projektet fick, som ni redan känner till, en härlig rivstart. Många givmilda sponsorer skänkte belopp av olika storlekar - alla lika välkomna. Från flera givare har vi fått generös sponsring för kits till 22 flickor - TACK snälla ni! Våra vänner Gabi och Hasse driver verksamheten på Valhall Park Hotell och Konferens i Ängelholm, och har genom sin stora donation säkrat att 35 flickor får var sitt PADS-kit som räcker hela deras skoltid. Stort TACK kära vänner!  Och hela 50 flickor kommer att få PADS-kit tack vare ett mycket stort bidrag från ett svenskt par med anknytning till Sydafrika, som önskar vara anonyma. Ett stort TACK också till er, go'vänner!
Ni som varit med på vår kåkstadsvandring har sett Makupula High School utifrån.

Åsa i västra Sverige skriver i en kommentar till den första informationen på bloggen om PADS-projektet: "Fick höra om detta igår genom innebandyklubben i Lerum! Bidrag insatt och projektet delat på FB!/åsa". Fantastiskt att kännedomen om vårt projekt nu sprids över landet!! Tack för hjälpen, Åsa!

Nu har vi också startat en offentlig facebookgrupp för projektet: "PADS-projektet i Sydafrika". Går ni med i den så har ni tillgång till färsk information om projektet och kan kommunicera direkt med oss om frågor, synpunkter, förslag, etc.

I nästa vecka levereras den första sändningen med 250 kit till Makupula High School i Kayamandi. Gissa om projektgruppen räknar dagarna! Vid gruppens möte igår vittnade lärarna om att de nästan varje dag delar ut bindor som de inköpt för egna pengar till behövande fattiga flickor som kommer rusande och söker deras hjälp akut på skolan. Tänk så underbart när dessa flickor kan få en ordentlig långsiktig lösning nästa gång det händer!

Nu på torsdag har vi uppstartsmöte i Kayamandi High School, som är den andra av Kayamandis två "secondary schools". I skolan går 1027 elever, varav 593 är flickor. Om vi gör samma antagande som vi gjorde för vår första skola så har hälften av dessa flickor inte råd att köpa mensskydd. 297 flickor behöver då vår hjälp, och för det behöver vi samla in R56 430!!

Vill ni hjälpa oss ytterligare nu när vi behöver göra en ny stor kraftansträngning så blir vi väldigt, väldigt glada för alla bidrag! Kontonummer 9272 2682192 (kontoinnehavare Samira Wingårdh-Waenerlund), eller bankgiro 5299-9869 som är kopplat till samma konto och då är det OCR 927226821928 som gäller. Ingen som arbetar med det här projektet tar ett öre för sitt arbete, och vi tar heller inte ut några administrativa kostnader. Vartenda öre går således helt oavkortat till inköp av dessa kit till flickorna! Ni kan också hjälpa oss genom att sprida projektets grundinlägg här på bloggen från den 8 mars på era Facebook-sidor, bloggar och liknande (länk till inlägget finns om ni klickar på projektloggan här till höger). Ett annat sätt är att maila oss så skickar vi informationsmaterial som man kan printa ut och sätta upp på anslagstavlor eller dela ut i olika sammanhang. Gå gärna med i vår facebookgrupp också och bjud in era vänner att göra detsamma.

Tack alla ni som redan är med och hjälper flickorna, och välkomna in i gänget alla ni andra! Tillsammans gör vi skillnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar