söndag, april 19, 2015

Y viva España

Nej, nej - vi har inte flyttat till Spanien. Vi är fortfarande kvar i Kapstaden i Sydafrika men har hittat en trevlig krog med spanskt tema. Personalen säger till och med "hola" när man kommer in genom dörren. Bara en så'n sak.
Restaurang España ligger på väg R44 på vänster sida om man åker från Somerset West i riktning mot Stellenbosch. Passera jordgubbsfarmen Mooiberge och infarten till restaurang La Pineta, och några hundra meter längre fram ser ni restaurangen med sina röda parasoll på vänster sida. Vi har åkt förbi här var och varannan dag i två säsonger nu, och tyckte verkligen det var dags att titta in och prova på.

Inomhus har man lyckats åstadkomma en trevlig inredning som verkligen påminner om en spansk hacienda, och utomhus sitter man antingen mysigt under parasollen bland vinrankorna eller på terrassen under tak.
Maten är rustik och bra, med kul spanska förtecken som tapas och paella. Favoriten bland de tapas vi provat är utan tvekan "squid heads and calamari" som serveras grillade eller stekta, och även musslorna var klart godkända. Här finns också en vedeldad ugn där det gräddas fräsch pizza, och en av husets specialiteter är härligt nygrillad kyckling med eller utan piri piri. Och det här är förmodligen en av få krogar som dukar med riktiga tygservietter! Trevligt, tycker vi. Och faktiskt fullsatt när vi varit där, även under lågsäsongen nu.
España har öppet kl 9-22 varje dag utom söndag då de stänger kl 17. Tel. 021 880 2047.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar