torsdag, april 30, 2015

Lillsemester i Montagu med Lisa och Thomas

Från vännen Lisa har vi fått en rapport från en resa som hon och Thomas nyligen gjort till den lilla pittoreska staden Montagu, inte alls långt från Kapstaden.
                                                                                                                                    
                                                                                                                             
                                                                                                                              
                                                                                                                         Ibland får man lust att åka på lillsemester, särskilt så här på slutet av säsongen när temperaturen sjunkit, vinden lagt sig och vännerna rest hem.
Vi åkte till Montagu, en bedårande liten stad ca 3 timmar från Somerset West. 



Man åker upp i bergen, förslagsvis via Viljensdorp och Robertson. Att man då passerar många vingårdar behöver jag väl inte nämna? Vid foten av Langeberg vilar den lilla staden, varifrån många vandringsleder också utgår.




I Montagu bodde vi på ett vackert B&B vid namn” In abundance”. Stora, läckert inredda rum, lyxiga badrum och en fantastisk frukost i den vackra trädgården. Ett mycket trevligt ungt värdpar gjorde allt för att vi skulle trivas.
Vi besökte stadens lilla museum, byggt som hem för Mr Joubert 1854.  En mycket talför och kunnig dam gav oss hela historien och lite till. I trädgården finns en unik samling av inhemska medicinalväxter. På Long Street finns hela 14 kulturminnesmärkta hus, fint bevarade.





I Montagu finns många gallerier, vi besökte Hicks Gallery, en härlig upplevelse. Hela familjen Hickmans stora hus var en enda konstutställning. Tavlor överallt, i hall, kök, salar, sovrum, ja till och med i badrummen! Själv var han oerhört produktiv och målade färgglatt och humoristiskt. Det fick bli en fin tavla att ta
med hem!
Montagu är kanske mest känt för sina heta källor, Avalon Springs. Där kan man löga sig i olika pooler i 43 graders värme. Välskött anläggning, men man får se till att komma under lågsäsong. Torkad frukt är också en turistattraktion, här odlas och torkas mest i Sydafrika.
På kvällen avnjöt vi en delikat middag på ”Mimosa.” De serverar en färdig meny med fyra rätter och viner till. Underbart gott och vackert upplagt av kunnig personal. Trevligt också att inleda med en drink i trädgården, där vi sammanfördes med övriga gäster, och en livlig konversation ägde rum.  Ett belgiskt par hade ”rymt” från sina 11 barnbarn och hade våldsamt dåligt samvete för att de hade det så härligt. Detta tog vi snabbt ur dem, genom att berätta om vår årliga 6-månaders rymning!
Lördag morgon är marknadsdag utanför kyrkan, men det var då inte mycket att se för oss som är vana vid vår lördagsmarknad. Vi tog oss därför till ”Turning Leaves”, ett familjeföretag som har specialiserat sig på att importera finaste egyptisk bomull och låter sy upp lakan, dukar och dyl. Man kan måttbeställa, så att det passar precis för ens behov. De säljer och skickar till hela världen, vi kan verkligen rekommendera ett besök. Själva kommer vi i november att sova som prinsar och prinsessor  i våra nya sängkläder! Googla gärna på dem om ni vill veta mer.

Vägen hem gick via Worcester och Paarl.  Avslutningsvis  kan vi verkligen rekommendera vår lilla tripp. Det är så vackert uppe i bergen!
/ Lisa

Stort tack Lisa för ännu en mycket trevlig reserapport från er båda!
Efter det här reportaget kommer det säkert bli stor tillströmning till Montagu nästa säsong av  
intresserade bloggläsare. Själva blev vi jättesugna att ta en tripp dit upp när tillfälle ges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar