lördag, april 18, 2015

Sista natten med gänget!

Ja, så sorgligt är det faktiskt: Amazink, den härliga kåkstadsteatern i Kayamandi, stänger för gott! I alla fall finns i dagsläget ingen annan lösning. Amazink Live-gänget som sjungit och dansat där i fyra år nu, har engagerats för ett fantastiskt långtidskontrakt inne i Kapstaden på en teater som byggts upp enbart för dem. Vi är förstås jätteglada för deras skull, och såg deras nya föreställning där under premiärhelgen nyligen, men baksidan på medaljen är att Kayamandi och alla deras fans här ute i vindistrikten mister en av sina mest älskade och uppskattade attraktioner. Slut på vårt älskade "fredagsmys" på Amazink!
Igår kväll var det dags för den allra sista föreställningen på restaurangen/teatern i Kayamandi. Flera av huvudrollsinnehavarna kunde inte vara med, eftersom den nya showen redan går för fullsatta hus inne i Kapstaden. Men showens stjärna, producent och regissör "Patricia", som egentligen heter Ramaine, var på plats tillsammans med en förstärkt ensemble och rev som vanligt ner applådåskor och publikens jubel. Inte en stol var ledig i lokalen, och det var både glädje och sorg den här kvällen. Det hölls tacktal och Ramaine fick vackra blommor och stående ovationer. Publiken hyllade sina hjältar med inklappningar, omklappningar, handklappningar och taktfasta bordsdunkningar.
Allt om den nya föreställningen inne i Kapstaden kan ni läsa här på bloggen om några dagar. Den föreställningen får ni absolut inte missa om ni kommer till Kapstaden nästa säsong!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar