onsdag, mars 01, 2017

Grandpa Super Bear goes Afrikaans

Minns ni Grandpa Super Bear? 
Ni vet den engelska barnboken som vi för 3 år sedan, med hjälp av organisationen A Reaching Hand, lät översätta till xHosa. Boken innehåller sju kapitel som vart och ett handlar om att tänka positivt och att allt är möjligt.
Tack vare många generösa donationer, bland annat donationer från er bloggläsare, kunde vi förutom att trycka 2000 exemplar av själva boken även trycka lika många målarböcker med figurer ur boken. Sagoböckerna och målarböckerna packade vi sedan ner i "two-string-bags" tillsammans med en ask kritor och sist men inte minst en mjuk och mysig nallebjörn.  Med dessa "string-bags" kunde vi sedan glädja 2000 fattiga barn på sjukhus, barnhem, förskolor och skolor runt om i Western Cape.
Läs mer om projektet HÄR

Projektet var så positivt och lyckat att A Reaching Hand gärna ville gå vidare och beslöt därför för cirka ett år sedan att göra en nystart av projektet. Denna gång genom att översätta boken till Afrikaans och på det sättet ge även afrikaanstalande barn tillgång till boken och dess positiva budskap.
I torsdags förra veckan var jag (Björn) inbjuden till Delft South Primary School, som ligger i en kåkstad strax utanför Kapstaden. Detta för att närvara vid den officiella lanseringen av Grandpa Super Bear på afrikaans. Det är bara Såååå Jättekul... att projektet har fått ny fart.!
2000 nya böcker har tryckts upp som alla kommer packas med nya målarböcker, kritor och nallebjörnar i "two-string-bags" för utdelning till många, många fler barn som kanske aldrig ens ägt en egen leksak. Sååå Kul! Ja, ni ser själva på bilderna att stämningen var hög vid lanseringen.
Fler bilder från lanseringen hittar ni HÄR


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar