måndag, mars 27, 2017

Vild leopard på vägen i Gordon's Bay!!


Redan för många år sedan hörde vi talas om att en leopard skulle leva i det fria uppe i bergen ovanför Somerset West, Gordon's Bay och Strand. Många trodde dock att det hela bara var en myt, och kanske lite skrämselpropaganda för att förhindra äventyrliga barn och ungdomar att försvinna iväg upp i bergen på upptäcktsfärd. Men under det senaste året har vi fått se bilder från en automatisk rörelsestyrd kamera som Neighbourhood Watch monterat upp som faktiskt visar bilder på leoparden, och allt fler vandrare och campare har vittnat om leopardspillning i bergen.

Härom dagen fick vi ett mail  från vännerna Kerstin W och Rolf B med denna otroliga videofilm som de fått från sin granne som är bekanta med filmaren. "Vår" leopard, som alltså hittills varit MYCKET skygg, har av outgrundlig anledning tagit sig ner till väg R44 ovanför Gordon's Bay för några dagar sedan, och lät sig tydligen inte ens skrämmas av de passerande bilarna. Om den är så totalt orädd för oss människor finns det fog för en varning att inte lämna öppna bilar och bostäder obevakade i framtiden i vårt område. En skrämd och trängd leopard är förstås helt livsfarlig, och drar sig inte för att fälla och döda byten som till och med är betydligt större och tyngre än dem själva.

KLICKA HÄR för att se den fascinerande och lite läskiga videon!

2 kommentarer:

  1. Läskigt! De vill man hellre se från jeepen på en gamedrive! :) Men jag tycker det är väldigt likt en gepard?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med dig, Sofie. Den är faktiskt ganska lik en gepard med lite längre kropp och litet huvud. Men tydligen rör det sig om en typ av leopard som kallas Cape Leopard och de kanske liknar geparder mer än de vanliga leoparderna. Och jag instämmer verkligen med dig att den här typen av djur gör sig betydligt bättre på en gamedrive än i våra bostadsområden :-). Hälsn. Samira

      Radera