tisdag, mars 14, 2017

Legend Golf and Safari Resort i Limpopo

Från gode vännen Thomas H har vi fått följande fina reseskildring. Stor tack, Thomas!

Våra duktiga kärestor, Lisa o Gette, vann en bestbolltävling på fina 48 poäng på Erinvale för en tid sedan. De vann då en resa till Legend Golf and Safari Resort i Limpopo cirka 20 mil norr om Johannesburg.
Så i måndags flög vi iväg med lågprisflyget Safair. Väl framme hade vi en rejäl hyrbil och efter cirka tre timmar på utmärkta vägar var vi framme. En stor och lyxig resort med cirka 22 000 hektar mark. Man har också The Big Five. Efter god middag var det sömn som gällde i de stora och välutrustade rummen. Dagen efter spelade vi på Signature-banan. En lång (herrar 6500 m) och rätt svår bana, designad av 18 storspelare från hela världen, dock ingen svensk. Dock kanske ingen bana som man prompt åker till.

Dagen efter vad Dagen D - vi skulle spela det 19:e hålet. Ett par tre hål, 400 meter upp och 400 m långt.
Vi var mycket spända när vi steg in i helikoptern. Ett snabbt lyft över det vackra och gröna landskapet förde oss upp, och så var vi på tee. Med hisnande känsla gick man fram. 

Detta är Sydafrika, så inte en massa skyddsanordningar och grejer, utan bara pang på rödbetan så att säga! För att nå green krävdes en drive på cirka 270 m och det är inte någon av oss kapabel till. Roligt att notera var att av praktiska skäl (se bilder) hade damer och herrar samma tee. Men våra rara damer protesterade inte mot detta.

Så slog vi ut med darr i benen. Först jag, sedan Acke, därefter Lisa och sist Gette. Vet ni hur lång tid det tar innan bollen når marken? 22 sekunder! Efter att ha avnjutit slag och utsikt bar det ned igen i flygande fart. Där nere väntade vänliga forecaddies och en droppruta. Ingen av oss träffade med andra ord fairway. Men med hyfsade chippar och två puttar så hade vi kanske 5 i. Ja ja, resultatet var inte det viktigaste utan upplevelsen. En makalös upplevelse på världens högsta och längsta par 3 hål. Det har dock gjorts fem birdies här, men det är de stora pojkarna som stått för det.

Dagen efter var det safari där vi bland annat såg vita lejon, vita och svarta noshörningar och diverse andra rara djur. Dock ej bufflar, elefanter och leopard. Efter ny god middag och framför allt mycket snack om våra "höjdardrivar" med diverse bortförklaringar somnade vi gott. Efter en fin körning tillbaka i det vackra landskapet flög vi hem till vårt kära Somerset West. Så summa summarum; vi har nu bockat av Legends 19:e hål på vår bucket list. Vill man uppleva något riktigt speciellt, gör det! Men det kostar en hel del med flyg, bil, övernattningar samt lyftet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar