onsdag, april 08, 2020

Repatriering från Sydafrika till Sverige

Imorgon, torsdag, kl 14 sydafrikansk/svensk tid kommer en grupp på 22 av våra svenska vänner från Kapstadens vindistrikt att samlas på Greenpoint Stadium inne i Kapstaden för att genomgå myndighetsprocedurer (bland annat coronatest) innan de förhoppningsvis får klartecken att åka till Cape Town International. Där väntar ett chartrat plan från South African Airways som imorgon kväll flyger dem och ett stort antal andra européer, främst holländare och belgare, till Bryssel i ett repatrieringsflyg. Vår svenska grupp har sedan chartrat en buss från företaget Bergkvarabuss AB i Kalmar som kommer att köra dem från Bryssel till Göteborg.
Greenpoint Stadium i Kapstaden med vackra Taffelberget i bakgrunden
Ni kan ju föreställa er vilket jättejobb det har varit att få tag i ett bussföretag som är villiga att göra körningen i dessa osäkra och snabbt föränderliga tider. Dessutom har det förstås varit massor med detaljer att få på plats för att säkra att det går att ta sig igenom ett tämligen nedstängt Europa och passera alla gränser för att så småningom anlända hem till Sverige. De som tagit greppet om hela bussarrangemanget har varit vännerna Rolf Backberg och Lars-Göran Itskowitz. Snyggt jobbat, kära vänner! Förutom dessa två herrar med respektive är följande vänner med på flyget och bussresan:

Inger och Stefan L
Anna-Karin och Tom O
Ulf L
Mirre G
Kerstin och Lasse A
Lisa och Thomas H
Katrin och Ulf L
Lena och Carl Gustaf G
Anne K
Östen J
Marita och Peter SVi ringde upp Bergkvarabuss AB och pratade med trafikchef Andreas Holgersson. Han berättade att de faktiskt redan tidigare gjort liknande jobb med att köra hem svenskar från Tyskland under coronapandemin, så det här är inget nytt för dem. De har satt två av sina mest rutinerade och erfarna chaufförer, Björn och Johan, på att köra ner och hämta våra vänner i Bryssel. Det känns tryggt. Bussen kommer att vara en riktigt fin långfärdsbuss av bästa klass med alla bekvämligheter. Ett helt dubbelsäte per resenär. Man kommer förstås att minimera antalet stopp på hemvägen och bara stanna för att tanka, hastigt sträcka på benen och ta ombord mat från erkända matställen med höga hygienkrav. Det känns som våra svenska vänner är i de bästa händer hos ett mycket kompetent transportföretag.

Vi som redan hunnit hem till Sverige önskar gruppen en trygg och säker hemfärd och varmt välkomna hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar