fredag, april 10, 2020

Sydafrikansk coronainformation

Regeringens officiella coronasida igår morse, 9 april
 Nu när allt fler av oss svenska Sydafrikaälskare börjar samlas här i Sverige har vi kanske inte samma enkla dagliga tillgång till information om hur läget är i Sydafrika beträffande coronapandemin som vi har när vi är på plats på södra halvklotet. Då kan det vara bra att känna till var man kan hitta uppdaterad statistik och den senaste informationen. Själva använder vi oss av i huvudsak av dessa medier:

Diagrammet på appen EskomSePush (OBS! Gammal bild)
* Appen EskomSePush, som många av er har laddat ner i era mobiler för att få loadshedding-information, har ett bra diagram direkt på sin startsida över antalet konstaterat smittade, döda och tillfrisknade i Sydafrika och världen.

* KLICKA HÄR för att komma till sydafrikanska regeringens officiella informationssida om coronapandemin.

* Nyhetssiten Eye Witness News är en av de mest kända nyhetsförmedlande sidorna på internet. KLICKA HÄR!

* En annan stor sydafrikansk nyhetsförmedlare online är news24. KLICKA HÄR!

* Radiokanalen SAfm är Sydafrikas motsvarighet till den svenska radiokanalen P1, dvs en "pratkanal" (varvad med lite musik emellanåt) med fokus på nationella och internationella nyheter av olika slag. Givetvis handlar mycket just nu om coronakrisen. Det går utmärkt att lyssna på radiokanalen på digital spelare online HÄR. Om man befinner sig i Sydafrika så finns stationen på radiofrekvens 104-107 på FM-bandet. Kanalen direktsänder förstås även alla tal till folket som hålls av president Cyril Ramaphosa och/eller hans ministrar.

* Vår vän Elisabeth S tipsade oss idag om att Wikipedia faktiskt tillhandahåller mycket utförlig och uppdaterad coronapandemi-information och statistik om Sydafrika som ni hittar en länk till HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar