torsdag, april 09, 2020

Repatrieringen påbörjad

Vännerna Lasse A, Rolf B och Kerstin A
vid Greenpoint Stadium just nu
Nu har vi precis avslutat ett videosamtal med våra vänner i gruppen av svenskar som håller på att repatrieras från Kapstaden till Bryssel för vidare bussresa från Bryssel till Sverige.

Gruppen har nu samlats på Greenpoint Stadium där de nyss hälsades välkomna av en representant från den svenska ambassaden. Nu väntar man på att genomgå procedurerna på stadion innan vidare transport till flygplatsen.

Ett tillskott i sista minuten är våra vänner Katarina och Peter Stigsson som tidigare drev välkända The Beautiful South Guest House i Stellenbosch men numera organiserar resor på plats, med fokus på cykel/mountainbike-resor. De fick meddelande från ambassaden igår kväll att det fanns två återbudsbiljetter till repatrieringsflyget idag som de kunde få och tackade genast JA. Snabb packning och iväg från hemmet i Devonvale Golf & Wine Estate till stadion idag. Puh!

Den pågående repatrieringen har även nått de sydafrikanska nyheterna, där man i nyhetssändningarna just nu berättar att det kommer att avgå flera fullsatta repatrieringsflyg från Kapstaden och Johannesburg till olika europeiska destinationer under hela påskhelgen.

Vi gläder oss åt att resan för våra vänner nu är påbörjad och önskar gruppen all lycka på färden 💕!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar