lördag, november 06, 2021

Återuppbyggnadsarbetet påbörjat

Madiba talar med en av de drabbade i kläder hon lånat av sin syster

 Trots att det endast gått några dagar efter branden är uppbyggnadsarbetet redan i full gång. Det gäller ju att så snabbt som möjligt få tak över huvudet för det cirka 200 personer som nu är hemlösa. Alla hjälper till - grannar, släktingar, vänner.

Och vi glädjer oss åt att insamlingen av pengar från oss svenskar går fantastiskt fint! Det har gjorts många donationer redan, båda stora och små, och alla är lika välkomna. Var och en efter egen förmåga. Varmt TACK till er alla för er fina generositet! Men om ni inte redan har skickat ett bidrag så blir vi jätteglada om ni vill och kan bidra. 

De drabbade har förlorat alla ägodelar och vi vill försöka hjälpa så många som möjligt, men kommer att lägga lite extra prio på barnen. Det vi inte använder till de startkit vi berättade om härom dagen här på bloggen kommer att gå åt till att hjälpa barnen med det som behövs för att de ska kunna gå i skola eller förskola som vanligt framöver, t ex skoluniformer och ryggsäckar. Branden inträffade på natten så de drabbade flydde ut ur sina skjul i enbart sovkläder.

Brandskadat material används också

Madiba är på plats varje dag för att se vad som behöver göras och hjälpa till att leda arbetet. 

Vi avvaktar lite med inhandlande och färdigställande av startkiten tills uppbyggnadsarbetet hunnit lite längre och innehållet kommer att behövas för att starta upp hemmet igen. 

Än så länge har alla drabbade fått ytterst temporärt tak över huvudet hos redan mycket trångbodda grannar, vänner och släktingar i Kayamandi, men det är förstås en lösning som bara kan fungera en kort tid medan bygget pågår.

Precis ALLT som går att bygga med kommer till användning i återuppbyggnaden, även brännskadade och rostiga väggdelar från de nedbrunna skjulen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar