torsdag, november 11, 2021

Shop till you drop!

Artikel om branden i Stellenbosch lokaltidning 

 Vi är så obeskrivligt tacksamma för alla generösa donationer till offren för branden i förra veckan! Stort och varmt TACK till er alla!

Lastad pirra hos somalierna

Så nu var det dags för oss att sätta igång och storhandla tillsammans med Madiba för att färdigställa "startkit" till samtliga familjer som blivit hemlösa. 

51 familjer (bestående av 180 personer) ska få en stor tvättbalja i plast fylld med en kokplatta, grytor, tallrikar, bestick, hygienprodukter (tvål, tandborstar, tandkräm, tvättmedel, diskmedel, etc.) och ett basförråd av torrvaror, t ex pulver för majsgröt, ris, socker, bönor, salt och liknande.

Vi började hos somalierna som har en grossistbutik som säljer matvaror och hygienartiklar i storpack nere i Kayamandis egna lilla köpcentrum. Efter en ordentlig prutrunda var inköpen klara och levererades ut till en väntande "bakkie" (skåpbil) som en av Madibas vänner kom körande med. 

Sedan gick vi några dörrar bort till kineserna som faktiskt kände igen mig, Samira, sedan den gång vi shoppade till hjälppaket efter storbranden i Kayamandi år 2013. Här inhandlade vi kokplattor, kokkärl och de stora tvättbaljorna i plast till rabatterat pris. 

Madiba och den glada kinesiska affärsinnehavaren granskar inköpskvittot

Nu återstod bara tallrikar och bestick men det kunde vi inte hitta för ett bra pris här utan begav oss till West Pack Lifestyle, en nyöppnad butik utanför stora Somerset Mall i Somerset West i en stor del av lokalerna som tidigare hyrdes av Foodlovers Market. Här fick vi fin assistans av en mycket hjälpsam ung man som sedan hämtade butikens chef som vi kunde förhandla priset med. Även han bjöd på en bra rabatt när han fick höra vilka vi skulle hjälpa. I den här jättebutiken finns verkligen ALLT i hushållsväg och vi kan varmt rekommendera ett besök!

Hos West Pack Lifestyle i Somerset West hittade vi bestick och plasttallrikar till jättebra pris

Kineserna levererade hem alla varor till Madibas garage och vår röda Volvo V40 klarade av att transportera det inhandlade i Somerset West tillbaka till Kayamandi.

Sedan återstod bara hästjobbet att sortera allt per familj i tvättbaljorna. Madiba var snabb med att engagera en hjälpsam lokal kille till den uppgiften. Och så här såg det ut när han hade hållit på i några timmar.

Nu är det snart dags för de väntande familjerna att komma och hämta sina kit. Vi vet att de är otåliga och i stort behov av hjälpen, så vi hoppas vi hinner få några bilder från uthämtningen innan den redan är klar.

Startkit på väg att färdigställas i och utanför Madibas garage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar