torsdag, november 04, 2021

Kan du hjälpa? 200 hemlösa i Kayamandi efter brand!!

Bilder från branden år 2013

I söndags natt drabbades "vår" kåkstad Kayamandi utanför Stellenbosch stad av en brand som ödelade 70 skjul. Två människor omkom och närmare 200 människor är nu hemlösa. 

Vår vän Madiba, som är en slags inofficiell borgmästare i Kayamandi, har kontaktat oss och vädjar om hjälp till de drabbade. Vi har gjort följande plan för vår insats i hjälparbetet:

Stellenbosch stad kommer att ge de drabbade visst material för att kunna återuppbygga sina skjul med hjälp av släkt och vänner. Men alla ägodelar har ju också försvunnit i branden. Vi tänker komponera ett slags "start-up-kit" för de drabbade i form av en stor tvättbalja som vi fyller med nödvändigheter som kokplatta, kokkärl, tallrikar, bestick, hygienartiklar, linne, konservburkar, torrvaror, filtar, etc. Detta gjorde vi när den stora branden år 2013 drabbade Kayamandi och det blev enormt uppskattat av de som förlorat precis allt.

För att finansiera detta behöver vi er hjälp. Vi beräknar att varje kit kommer att kosta cirka R600, vilket i grova drag motsvarar 350 kr. Om du har möjlighet så blir vi och de drabbade oändligt tacksamma för ett bidrag oavsett storlek som kan swishas till +46 70 614 07 66 (Samiras konto). Märk transaktionen med Kayamandi.

Vi kommer att inhandla allt tillsammans med Madiba i början av nästa vecka, och använda hans garage som omlastningsplats, lagerlokal och upphämtningsplats för de drabbade.

Stort och varmt TACK på förhand för er hjälp💕!! Vi kommer givetvis att låta er veta hur arbetet går här på Sydafrikabloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar