fredag, november 26, 2021

Risk för inställda flyg till Sverige framöver?

 Nu på morgonen läser vi på nyhetssamlingsplatsen Omni oroväckande nyheter om att Storbritannien ställer in flygen från Sydafrika fr o m idag. I förlängningen kan detta innebära en risk att fler länder följer efter. Om Sverige gör det kan det bli omöjligt för svenskar i Sydafrika som planerar att resa till Sverige över jul och nyår att göra så. Extra trassligt blir det då i de fall man har ett tidsbegränsat visum som riskerar att löpa ut innan flygtrafiken återupptas igen. HÄR är en länk till Omni där informationen nedan finns.

Britterna stänger flyg till länder med nya varianten

Storbritannien har under torsdagskvällen beslutat att stänga flygtrafiken från sex afrikanska länder. Detta då den nya covidvarianten B.1.1.529 sprids i länderna, rapporterar brittiska medier.

Enligt brittiska hälsosäkerhetsmyndigheten UKHSA finns det tecken på att B.1.1.529 är mer smittsam än tidigare varianter och skyddet från vacciner uppges vara svagare än andra vid varianter.

Enligt UKHSA har den nya virusvarianten dubbelt så många mutationer som deltavarianten.

Beskedet innebär att flyg från Sydafrika, Namibia, Botswana, Swaziland och Zimbabwe som är på väg till Storbritannien kommer att ställas in.


UKHSA är rädda att mutationen kan vara värre än delta
Även Israel överväger liknande åtgärder
Restriktionerna gäller från och med fredag

2 kommentarer:

  1. Hej
    Är det någon som kan säga vilka flygbolag som flyger till Europa eller via någon Hub.
    Mvh Hans

    SvaraRadera
  2. jag brukar kolla pa avgangarna fran min flugplats, da kan man se vilka som avgick och vilka som cancelerades. det ger en ett hum om chanserna. men ingen kan sia om framtidens avgangar

    SvaraRadera