tisdag, januari 27, 2009

Pålitlig postgång från Sydafrika

Att skicka post från Sydafrika till utlandet kan vara en chansartad affär. Ibland går det bra, ibland kommer försändelsen inte fram alls. Därför vill vi tipsa er om ett bra alternativ till det sydafrikanska postverket. Alternativet heteroch finns bland annat på Shop 3, The Circle Centre, som ligger på Caledon Street parallellt med Main Road i Somerset West. Det är det andra shoppingcentret, det som ligger längst ner närmast Checkers.

Ett brev till Sverige kostar ca R20 att posta och kommer fram om ungefär 12 dagar. Posten flygs ut via London och går sedan vidare till andra länder därifrån. Inte alltid så mycket snabbare än det sydafrikanska postverket, men betydligt mer pålitligt. Hos PostNet kan du också skicka brev och paket med kurirpost via DHL, vilket tar ca 3 arbetsdagar till Sverige. Både post och kurirpost avgår samma dag om du kommer på förmiddagen. Tel till PostNet på Caledon Street är +27 (0)21 851 7930/1. www.postnet.co.za.

3 kommentarer:

 1. Hej,

  Vet någon vilket som är bästa sättet att skicka paket från Sverige till Sydafrika? Använder man postens blåa paket och betalar 700 kr, kostar det 850 Rand att lösa ut det

  SvaraRadera
 2. Min dotter befinner sig i Sydafrika, jag skickade paket, hennes pojkvän ett paket o hennes bror ett lite tyngre brev, INGET kom fram:-(

  SvaraRadera
 3. Anonym, va' trist!! Vi har alltid fått det som skickats från Sverige till oss - tack och lov, även om det har tagit lång tid ibland. Tommy, vi har dessvärre själva ingen erfarenhet av det, bara att skicka från SA till Sverige.

  SvaraRadera