måndag, januari 05, 2009

Sydafrikanskt Testamente

Vi har från många håll hört att det är viktigt att ha ett sydafrikanskt testamente om man köpt hus, lägenhet, bil eller på annat sätt investerat här nere i Sydafrika. Vi bad Hasse som gjort slag i saken och upprättat ett testamente att skriva lite om hur det går till.

KLICKA HÄR för att läsa om hur Hasse och Eva gick till väga för att upprätta sitt sydafrikanska testamente.


Se även: LEGAL OUTSOURCE SERVICES: http://www.legaloutsource.co.za/onlinewill.htm

Om någon mer har erfarenhet av hur man bäst upprättar ett sydafrikanskt testamente är vi andra givetvis också tacksamma för att få ta del av era erfarenheter.

1 kommentar:

  1. Hej,
    Vi upprättade två dokument, med hjälp av en advokatbyrå, då vi köpte lägenheten.

    Deed of transfer,
    Dokumentet visar att vi köpt lägenheten och att den betalats med pengar som tagits in till Sydafrika via ABSA bank och att när den säljs pengarna kan tas ut ur landet igen. Dokumentet är registrerat hos REGISTRAR OF DEEDS, CAPE TOWN.

    Last will and testament
    Är det testamente vi upprättat. Originalet ligger förvarat hos advokatbyråns kontor i Kapstaden (se nedan) och vi har en skriftlig bekräftelse på att det är så. Detta är en stor advokatbyrå med kontor på 12 platser i Sydafrika, så vi bedömer att man kan få den hjälp som kan komma att behövas.

    Avgiften vid ett arvsskifte är maximerad till 3,5 % av köpeskillingen, men kan bli lägre beroende på omfattningen av advokatbyråns arbete vid arvsskiftet.

    Båda dessa handlingar upprättades i samband med köpet och någon särskild avgift utgick inte, utan det ingick in den totala advokatkostnaden för köpet.

    Advokatbyrå
    Smith Tabata Buchanan Boyes Trescoe
    P.O. Box 18014
    Wynberg 7824 Cape Town

    Advokaten som handlägger testamentsärenden heter June Theron och nås på 021 673 47 00

    Hälsningar
    Rolf

    SvaraRadera