fredag, januari 16, 2009

Tröttnat på golf- och boulespel?

Känns inte vingårdsturer lockande längre, efter att ha provat på sådär 10-20 stycken på raken? Åka och shoppa? Nä, det är för varmt och dessutom inget vidare kul. Då har vi lösningen: Åk ner till "The Strand" eller kanske ännu hellre till "Muizenberg" och prova på surfing.

Vi bor inte bara i ett av världens bästa vindistrikt med hundratals restauranger i världsklass inom en timmes bilavstånd, utan här finns dessutom förmodligen dom bästa surfingstränderna för nybörjare på hela kontinenten.

Vi hade våra surfgalna ungdomar nere på besök i förra veckan och för att göra dom riktigt glada tänkte vi ta dom en bit utmed Garden Route för att hitta det verkliga eldoradot för surfing. Men… döm om vår förvåning då vi, efter att ha konsulterat ett antal tillika surftokiga vänner och grannar, fick reda på att dom bästa surfstränderna för nybörjare och moderata surfare finns just här runt hörnet.

Sagt och gjort, istället för att behöva sitta timtals i bil kunde vi lätt transportera våra ungdomar till The Strand och Muizenberg där dom mycket nöjda kunde få sitt lystmäte för surfing stillat.

FAKTA:
"The Strand":
Nere vid vattenrutschbanorna på stranden finns en surfklubb som både lär ut och hyr ut surfutrustning till överkomliga priser. 1,5 timmes lektion + hyra av bräda och våtdräkt för R150. Kontakta: Son of Surf School, Mikhail Thomson 083 232 4822

"Muizenberg":
Muizenberg Beachfront har blivit lite av ett Mecka för surfare. Här finns 3-4 surfshopar som samtliga hyr ut utrustning och bistår med instruktörer. Själva anlitade våra ungdomar Garry’s Surf School och var mycket nöjda med servicen både på land och bland vågorna i havet. Här kostade instruktion (ca 1,5 timme) och hyra av utrustning för hela dagen R500:-. Kontakta Garys Surf School på telefon 021 788 243. Där kan man även få ”Surfrapport”, det vill säga besked om vågorna just den dagen man tänkt sig surfa lämpar sig för surfing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar