torsdag, december 09, 2010

And the winner is...

...Rust en Vrede!!


Idag har vi införskaffat restaurangmagasinet Eat Out Magazine 2011 som utkommer med en tjock tidning varje år som listar de 1000 bästa restaurangerna i hela Sydafrika. Och inte helt otippat har Rust en Vrede i år korats till bästa krog i landet. Hela sju av de tio främsta restaurangerna i Sydafrika ligger i Kapstaden och omgivande vindistrikt.

När vi skrev vår bok "Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika" för lite drygt 2 år sedan hade Rust en Vrede precis avverkat sin allra första säsong. Vi var jätteförtjusta i  restaurangen redan då och ägnade den det största kapitlet i vår bok (se sid. 64). Bl a berättar vi en lustig episod om när källarmästare David Higgs Higgs övertalade Rust en Vredes ägare Jean Engelbrecht att köpa in världens dyraste ugn/spis, återgiven av Jean själv när vi intervjuade honom.

Apropå David Higgs (se omslagsbilden här bredvid) så sopar han banan med konkurrenterna i år. Magasinet Eat Out utnämner honom till Årets Kock, hans restaurang vinner priset som Årets Krog och restaurangen får också första pris för "Service Excellence". Beträffande det sistnämnda priset har David mycket att tacka sommelier Niel Grant för, som är en förträfflig värd ute i restaurangen och givetvis oerhört kunnig på vin.

David var även på gästspel på Hotel Tylösand några dagar i juli sommaren 2009 då flera av oss sydafrikasvenskar begav oss dit för att njuta av hans suveräna matlagning.

Eat Out Magazine hittar du till försäljning överallt där tidningar säljs i Sydafrika. Och deras hemsida finner du genom att KLICKA HÄR! Smaklig läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar