måndag, december 13, 2010

Härlig julfest med SWEA och Lucia!

Igår kom julen äntligen till Sydafrika, Kapstaden och Somerset West trots sommarvärmen! Svenskföreningen SWEA som engagerar många av oss svenskor här nere hade bjudit in till årlig julfest i vackra omgivningar på Bontevlei Farm utanför Somerset West.

En av kvällens höjdpunkter var det makalöst fina och goda julbordet som en grupp SWEor med assisterande makar hade jobbat hårt med i flera veckor för att förbereda, bl a med medtagna ingredienser från Sverige. Här fanns alla de klassiska delikatesserna: julskinka med svensk senap, Janssons frestelse, prinskorv, köttbullar, olika sillar och sillsallader, hembakt bröd, egenkryddad snaps, och mycket annat gott. Och vid ankomsten bjöds vi Karins glögg och pepparkakor.

En annan höjdpunkt var förstås Luciatåget, som i år ackompanjerades av vår a cappella sång eftersom ljudanläggningen just då strejkade. Men det blev riktig skönsång som bara förhöjde upplevelsen ytterligare.

Till kaffet var det så dags för lottdragning med en hel massa fina priser, bland annat övernattningar på Tempel Wines Lodge och Bickley House.  Själva lyckades vi bärga hem en hel låda med underbara viner skänkt av Sydafrikanska vinklubben. Och förra julen vann vi en äkta norsk lax, så vi är mer än nöjda och julen är återigen räddad.

Jättestort tack till er som arrangerat denna trevliga kväll och lagat allt det goda! Det blev en riktigt lyckad kväll på alla sätt.

KLICK HÄR så kommer ni till ett bildspel med massor av fotografier från kvällen, tagna av Hasse L, Rolf S, Eva F, Björn W och Samira. Och som en lite bonus får ni imorgon här på bloggen receptet till Jans suveräna egenkryddade julsnaps!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar