lördag, december 11, 2010

Läcker lunch med baboon spotting @ Buitenverwachting

Härom dagen var vi i Kapstaden och passade på att luncha på Buitenverwachting, en av våra favoritrestauranger i Constantias vindistrikt - se sid. 12 i vår bok "Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika".

Först blev vi lite besvikna eftersom restaurangen slutat med sin fantastiskt prisvärda trerätters Lunch Set Menu och priserna annars är ganska höga (ca R170-180 för en huvudrätt). Men det visade sig nu att det finns en annan prisvärd lunchspecial, nämligen något de kallar för Tapas. Detta har inte mycket gemensamt med den spanska förebilden utan är i realiteten en avsmakningsmeny där för- och huvudrätterna serveras på en och samma gång och efterrätterna därefter. Rätterna kommer i små tallrikar som radas upp på en planka, och speglar ett urval av de rätter som för tillfället finns på à la carte menyn. Man kan beställa tre (R99), fem (R129) eller sju (R159) rätter. Vi tog sju rätter och det är inte så mycket som det låter utan helt lagom. Fem av rätterna kom först på plankan och vi njöt den här dagen av:
* Vitello Tonnato
* Pan-fried prawns, Asian salad & Yuzu foam
* Grilled kabeljou, tomato risotto & basil sauce
* Pan-fried springbok filet with butternut
* Mini beef burger

Sedan följde de två sista "Tapas-rätterna" i form av
* Pecan nut ice cream & fresh berries
* Sacher schniffe with whipped cream

Allt smakade fantastiskt och springbok-filén var den möraste och bästa vi någonsin ätit. Mycket prisvärt och läckert för bara R159.

Och som grädde på moset, och helt utan extra kostnad, blev vi under hela lunchen underhållna av en flock på ca 40 babianer som lekte vilda lekar och åt av växterna på vinfältet i träda utanför den inglasade verandan. Vår servitör berättade att de busiga babianerna för några år sedan rensade hela fältet på chardonnaydruvor!

Tapas serveras mellan kl 12-15 tisdag-lördag. Bord bokas på tel. +27 (0)21 794 3522. KLICKA HÄR så kommer du till hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar