söndag, januari 23, 2011

Cape Town lunch & äventyr till häst

Härom dagen gjorde vi en liten utflykt in till Kapstaden med vännerna Gabi och Hasse. Det första målet var att testa restaurangen Savoy Cabbage inne i Kapstaden som vi läst mycket positivt om på Tripadvisor. Lunchen utföll till stor belåtenhet och vi kan varmt rekommendera ett besök.

Savoy Cabbage har inga uteplatser så den passar bra om det inte är utesittarväder. Lokalen i två öppna våningar är desto mer spektakulär med råa tegelstensväggar, högt i tak och modernistisk inredning, lite som en blygsammare version av Aquavit i New York. Köket är förstås helt öppet som på många restauranger numera.

Vi njöt av en härlig Tomato Tart, mycket god Carpaccio & Tartare of Longfin Tuna, Chicken Liver Parfait som verkligen smälte i munnen, fin Bresaola på carpaccio-vis och en saftigt grillad Mako Shark.

Se'n bar det iväg på ridning på den berömda och mycket vackra Noordhoek Beach. Vi fick trevliga, pigga och lättridna hästar och gruppen bestod bara av oss fyra med två ledare som red först och sist. Väl nere på stranden fick vi både trava och galoppera - en fantastisk upplevelse i den sena eftermiddagssolen med bara en lätt bris.

KLICKA HÄR så hittar du Savoy Cabbages hemsida!
Och KLICKAR DU HÄR så kommer du till hästridning på Imhoff Equestrian Centre som är beläget på Imhoff Farm (KLICKA HÄR!) som är ett trevligt utflyktsmål i sig med restaurang, café och mycket annat att se och göra, t ex kamelridning, liten plantskola och många små butiker med konst, textilhantverk och hemgjorda delikatesser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar